De basis

Sommige dingen zijn gewoon een absolute must wanneer je gaat solliciteren. Wat je ook doet, houd altijd rekening met deze gouden regels.

Bereid je voor

Een sollicitatieprocedure is erop gericht om het kaf van het koren te scheiden. Althans, in de ogen van de werkgever dan. Wanneer je tot het koren wilt behoren, zal je iets moeten doen om dat te bereiken. Daarom is het niet voldoende om een standaard cv te sturen en om de naam van de organisatie van jouw vorige sollicitatiebrief te wijzigen. Je zult echt aan het werk moeten. Niet alleen de sollicitatiebrief moet op maat zijn, maar ook het cv. Door jezelf voor te bereiden en te verdiepen in de organisatie, kun je al heel veel bereiken. Wat zegt de organisatie over zichzelf? Waar staan ze voor? Wat willen ze bereiken? Hoe is de bedrijfscultuur? Zomaar een paar simpele vragen die een belangrijk verschil kunnen maken.

Lengte van het cv

Snel en toch daadkrachtig vertellen wie je bent kan moeilijk zijn. Toch moet het cv hieraan voldoen en is er een gouden regel over de lengte van het cv: Te lang is niet goed. Maar wat is te lang? In de regel heeft een cv de lengte van 1 tot 2 A4’tjes. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan 1 A4’tje. Mocht je het nou toch langer willen maken, zorg er dan in ieder geval voor dat het cv de moeite waard is om te lezen en dat er overzicht is.

Spelling en grammatica

Fouten op het gebied van spelling en grammatica staat altijd in de top 5 van iedere recruiter om iemand af te wijzen. De foutmarge die men hierbij hanteert is verschillend, maar één ding mag duidelijk zijn: Zorg dat het gewoon op orde is. Ten eerste heb je de spellingscontrole, welke onderdeel is van iedere tekstverwerker. Ten tweede kun je eenvoudig ieder woord online opzoeken. Tot slot kun je anderen vragen om jouw creatie te beoordelen. Er is dus geen reden voor fouten.

In het bijzonder: curriculum vitae

Curriculum vitae, oftewel cv, hoef je nu nooit meer verkeerd te spellen. Kopieer de tekst hier en plak het waar je het maar wilt. Afgezien van de eerste letter van de zin die als hoofdletter wordt geschreven, schrijven we curriculum vitae met kleine letters. Doorgaans wordt CURRICULUM VITAE (alleen hoofdletters) wel geaccepteerd als kop boven het cv. De afkorting cv wordt dus ook met kleine letters en zonder punten geschreven. Heb je enig idee hoeveel websites er zijn voor het maken van een cv die dit zelf niet onder de knie hebben?

Dresscode

Wat trek je aan wanneer je op gesprek komt? De ene persoon zal hier meer aanleg voor hebben dan de ander. Niets mis mee, maar hou even rekening met een aantal regels. Allereerst kun je kijken op de website van de organisatie. Vaak zijn daar wel afbeeldingen te vinden van medewerkers, met name bij het onderdeel waar de organisatie over zichzelf spreekt. Daarnaast kun je op LinkedIn een aantal medewerkers opzoeken. Let hierbij er wel op wat de functie is van die persoon en dat de foto op LinkedIn niet iets te maken hoeft te hebben met de organisatie waar die persoon werkt. Toch kan dit ervoor zorgen dat je wat meer gevoel krijgt bij de organisatie en dus ook wat je aantrekt naar het sollicitatiegesprek. Mocht je het nou echt niet weten, onthoud dan: Overdressed is niet erg, underdressed wel. Liever te netjes dus.